Ravintola Kuu (Making of Kullervo, bonus)

6.5. esitettiin Kullervo kahteen kertaan saman lauantain aikana. Näiden välissä ehti mukavasti syömään Töölön perinteikkääseen ravintola Kuuhun. Epähuomiossa tuli syötyä kolmen ruokalajin ateria, joka osoittautui erinomaiseksi ideaksi. 

Hiillostettua jääkellarin siikaa, kevätsipulia kevätsipuli-öljyn kera ja rakuunakreemiä 12 €
Hiillostettua jääkellarin siikaa, kevätsipulia kevätsipuli-öljyn kera ja rakuunakreemiä 12 €

Aivan erinomaista siikaa. Jostain olin maistavani fenkolin tai muun laktrisaisen maun. Rakuuna meni tilanteessa kuitenkin täysin ohi, vaikka yleensä siitä pidänkin. Erinomainen alkupala.

Poron ulkofileetä, ohraa, sieniä ja portviinikastiketta 29,70 €
Poron ulkofileetä, ohraa, sieniä ja portviinikastiketta 29,70 €

Erinomaisen vaikea annos kuvata, mutta aivan erinomainen suoritus muuten. Ohra ja sienet erittäin tyylikäs ja maukas lisuke. Ulkofilee tarpeeksi raaka omaan makuun. Koko myös erinomaisen sopiva. Ei tarvinnut ahtaa itseään ääriään myöten täyteen (koska kaikki kuitenkin on aina syötävä) vaan ruoka loppui siinä vaiheessa kun se oli vielä parhaimmillaan. Suolaa ei oltu säästelty, joten senkin puolesta ihan hyvä, ettei annoskoko ollut järjetön.

Paahdettua maitosuklaata, appelsiinia ja kahvijäätelöä 11 €
Paahdettua maitosuklaata, appelsiinia ja kahvijäätelöä 11 €

Jälkiruoka jatkoi tuhtien annosten sarjaa. Paahdettu maitosuklaa oli käytännössä brownie, josta oli jätetty jauho pois. Erittäin tukevaa ja erittäin hyvää. Appelsiini oli jonkin sortin vaahtoa. Appelsiinivaahto olisi ollut annoksen tilaisuus lisätä jotain raikkautta mukaan kokonaisuuteen, mutta sekin jäi vähän enemmän muhkean puolelle. Erittäin hyvä, mutta erittäin raskas jälkiruoka. Olisi hyötynyt jostain raikastavasta elementistä.

Palvelu oli ammattimaista ja siitä ei ole varsinaisesti valittamista, mutta jotenkin siitä jäi kuitenkin pieni hämmennyksen tunne. Jollain tavalla tarjoilijat eivät saaneet ainakaan minulle luotua vaivatonta ja turvallista tunnelmaa tilanteessa. Ei voi laskea varsinaisesti miinukseksi ravintolalle, mutta ei tästä plussaakaan voi antaa.

Tällä reissulla jäivät viinit vielä kokeilematta kokonaan, joka toivottavasti nostaisi ruoat vielä uudelle tasolle. Kokonaisuutena erittäin vahva esitys jo näin. Ravintola Kuulle korkea suositus tämän perusteella.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s