Allen Edmonds Park Avenue Cap-toe Oxfordit

Frakin kanssa yleensä näkee kiiltonahkakenkiä.  Suomesta saatavat kiiltonahkakengät ovat käytännössä poikkeuksetta rumia muovisämpylöitä, mutta onneksi asiallisesti kiillotetut mustat nahkakengät ovat täysin hyväksyttävä vaihtoehto niille. Vanha parini alkoi olla jo elinkaarensa päässä, joten aloin ennen joulua etsiä korvaavaa paria.

Hankin käytännössä kaikki kenkäni käytettynä, koska Ebayn amerikkalaisten kenkien valikoima on käytännössä hintansa, laatunsa ja hinta-laatunsa puolesta täysin ylivertainen lähes mihin tahansa suomalaiseen kivijalkaliikkeeseen verrattuna. Kenkiä saa lähes toimituskustannuksien hinnalla. Lisäksi näin järjestää itselleen iloisen yllätyksen, kun asian on jo kauan sitten unohtanut ja yhtäkkiä postista kolahtaa iloinen yllätys:

img_4374-26-tammi-2017-2

Oxford (tai balmoral) kengät ovat juhlakenkien virallisin muoto, koska niissä on vähiten mitään ylimääräistä. Nauhoja varten ei ole ylimääräisiä nahkalärpäkkeitä, vaan jalkapöytäosa on koottu mahdollisimman vähistä ohista. Kenkä on näin mahdollisimman yksinkertainen. Perinteisessä miesten tyylissä kaikki koristelu ja krumeluuri vähentää virallista juhlavuutta ja tuo asua tai asustetta arkisempaan suuntaan.

Vertailun vuoksi oxfordit ja derbyt:

Derbyt ovat ne Suomessa selkeästi yleisemmät työhevoskengät, joilla pärjää arjessa ja hauskoissa juhlissa. Nyt postissa kolahtaneissa yksilöissä on ylimääräisenä osana kärki, jota ilman olisin pärjännyt, mutta menkööt nyt.

Kenkien tilaaminen Amerikasta voisi jännittää, ellei tietäisi Allen Edmondsin tekevän täsmälleen ilmoittamansa kokoisia kenkiä. Pitkään ajattelin, että juhlakenkien vain piti sattua varpaisiin. Vasta paljon myöhemmin tajusin, että suomalaiset kengät vain ovat keskimäärin malliltaan lyhyitä ja leveitä, kun oma jalka taas on pitkä ja kapea. Allen Edmondsilla saa valita sekä pituuden että leveyden erikseen, joten lopulta saan tarpeeksi siroja kenkiä (Leveys B, toiseksi kapein mahdollinen), että ne pysyvät jalassa olematta silti ihan hirvittävän liian lyhyitä varpaille.

Joten pakkohan niitä oli jalkaankin kokeilla.

img_4387-26-tammi-2017

img_4380-26-tammi-2017-2

Fits like a glove, vaikka kengät ovatkin.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s