#Kullervo – making of pt.1

Aloitan blogisarjan kevään yhdestä innostavimmasta projektista. Kansallisooppera uusii massiivisen produktionsa Jean Sibeliuksen Kullervosta. Koreografi Tero Saarinen ohjaa ja tällä kertaa lavalla nähdään pelkkää all-star -joukkuetta. Hannu Lintu johtaa, Kullervona nähdään Tommi Hakala ja sisarena Lilli Paasikivi. Henkilökohtaisella tasolla innostavinta on kuitenkin se, että tällä kertaa kuorona toimii pitkälti Ylioppilaskunnan Laulajat!

Ajallisesti projekti koettelee kalenterin ja perhesovun rajoja, mutta ei tällaisesta oikein voi poiskaan jäädä. Hannu Lintu on ihan ehdottomasti yksi suosikkikapellimestareitani Suomessa ja on erittäin hienoa päästä laulamaan taas hänen johtamaansa teosta. Tommi Hakala ja Lilli Paasikivi ovat Kullervo-solistien selkeää kärkikaartia. Eikä edes vaatimattomuus voi peittää sitä tosiasiaa, että YL on luultavasti maailman eniten ja parhaiten Kullervoa laulava kuoro.

On ollut etuoikeus olla valmistelemassa ja rakentamassa tätä projektia YL:n hallinnossa ja nyt päästä osallistumaan siihen myös laulajana. Puvustuksen puolelta käytiin juuri ottamassa kuorolaisista mitat pukuja varten. Sen verran tarkkaa puuhaa oli jo se, että vähitellen alkaa kirkastua kuinka ammattimaiseen projektiin sitä on taas tullut järjestettyä itsensä.

Suomi100-juhlavuoteen mahtuu YL:llä useampia Kullervoita, mutta tämä luonnollisesti nousee esiin joukosta. Jatkan päivityksiä projektin edistyessä, tästä tämä lähtee rullaamaan.

Akseli Gallen-Kallelan Kullervon sotaanlähtö, kuva Frugaltimesinc (Flickr)

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s