Rusetit

Miesten kaulaan ripustettavilla koristeilla on kovat ajat. Solmiot alkavat kuulua vain aivan kaikista jäykimpien ympäristöjen vakiovarustukseen. Muualla ne näyttävät usein vähän hassuilta tai pikkuisen transgressiivisilta jekkuvalinnoilta. Vapaa-ajalla solmioista on tullut siis vähän kuin rusetteja.

Herää kysymys, mitä rusetit sitten nykyään ovat?

Ainakaan niitä ei pysty ostamaan käytännössä mistään. Helsingissä on ihan muutamia kivijalkaliikkeitä, joissa myydään asiallisia rusetteja. Muuten suomalainen joutuu rusettien perässä lähinnä lähtemään ulkomaille tai internettiin.

img_4214-08-tammi-2017

Rusetti on samaan aikaan vaikea ja helppo käytettävä. Juhlaviin tilaisuuksiin se voi vaikuttaa liian hilpeältä, kevyissä tilanteissa taas usein iskee epäilys voiko kaulaan laittaa nyt yhtään mitään, ettei heti mene yli. Toisaalta tämä mahdollistaa rusetin käyttämisen lähes missä tahansa. Kyse on vain käyttäjän itsesensuurin puutteesta. Rusetti nimittäin herättää huomiota positiivisesti käytännössä aina. Riippuen käyttäjän halusta herättää huomiota, tämä on se hyvä tai huono puoli rusetin käyttämisessä.

Muuten rusettia voi käyttää lähinnä kaikkialla, poislukien oikeasti vakavat tumma puku -tilaisuudet. Näitä onneksi on huomattavasti paljon vähemmän kuin luulisi. Tummaa pukua toivottaessa ei todellisuudessa useinkaan odoteta pelkkiä valkoisia paitoja ja helmenharmaita solmioita, vaan laajempikin itseilmaisu on täysin hyväksyttyä. Tämän vuoksi en itse pidä kyseisestä pukukoodista. Joko ärsyyntyy siitä kun puolet ihmisistä rikkoo pukukoodia ja itse joutuu jäykistelemään tummassa puvussa tai sitten rikkoo itse pukukoodia, joka ei periaatteessa nyt vain ole kohteliasta.

Vapaamuotoisiin illanviettoihin rusetit tietysti sopivat erinomaisesti.

jaakko-rusettiRusettien mahdollisuudet business casual -pukeutumisessa ovat vielä täysin tutkimatta. Niiden avulla voisi hyvinkin piristää vähän tunnelmaa, heilahtamatta silti puhtaan eksentrisyyden puolelle.

Pidin joku vuosi sitten krakahaasteen, jossa käytin kuukauden verran erilaisia kravatteja. Näköjään hashtagille ei ole ollut tunkua, joten koko haaste löytyy yhä sellaisenaan Instagrammista. Ehkä olisi aika uusia tämä haaste, ruseteilla .

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s